Ouders van Fien en Cato

Voordat Fien (6) en Cato (5) naar school gingen, twijfelden wij over naschoolse opvang. Het beeld dat wij hadden: een plek waar uitgebluste kinderen de wijzers van de klok vooruit zitten te kijken. Het was dan ook met enige terughoudendheid dat we om een rondleiding bij Pimmetje vroegen. De scepsis was op de begane grond al verdwenen. Eenmaal op de bovenste verdieping aangekomen, keken we elkaar aan en zeiden enthousiast: ‘Wát een leuke plek. Dit kun je je kind bijna niet onthouden.’
Nu, ruim twee jaar later, blijkt het positieve gevoel dat ons bij die eerste rondleiding overviel nog elke dag te worden waargemaakt. NSO Pimmetje is een plek waar elk kind zichzelf kan en mag zijn. De vele ruimtes die er zijn, zijn er niet voor de show, maar worden volop gebruikt. Hoe vaak moeten we Cato niet uit het atelier plukken of staat ze nog te dansen in de gymzaal? Of kunnen we Fien niet vinden, omdat ze verdiept in een boek tussen de leefkussens in de ‘bibliotheek’ ligt of lekker buiten aan het spelen is? De vakanties zijn een feest. Meestal vragen Fien en Cato weken vóór de vakantie al of we via mail het programma al gekregen hebben. Want elke vakantie krijgt een thema en daar worden de activiteiten op aangepast. Dan trekken ze er in de bakfiets of met de bus op uit naar de bibliotheek, het bos of het museum. Zo krijgt de vakantie óók voor de ‘thuisblijvers’ een heel feestelijk tintje.
De medewerkers van NSO Pimmetje staan op vaste dagen op vaste groepen en dat is wel zo overzichtelijk voor de kinderen. Voor de ouders is de opvallende zorgvuldigheid van alle leidsters een grote plus – het rustige gevoel dat ze in goede handen zijn als je zelf op je werk zit, is goud waard. En meer dan dat: onze meiden zijn dol op hun ‘juffen’. Ze mogen zichzelf zijn, lekker spelen als ze daar de energie voor hebben, of even uitblazen als het een lange dag was op school. Natuurlijk vinden ze het (gelukkig en meestal) ook fijn als wij ze weer komen ophalen, maar de wijzers van de klok vooruit kijken is er bij Fien en Cato niet bij op Pimmetje.