Bel ons: (071) 515 23 68
Mail ons: nso@pimmetje.nl
Home1

Home1

Home2

Home2

Home3

Home3

Home4

Home4

NSO Pimmetje Leiden

Bij NSO Pimmetje in Leiden, aan de Rijnsburgerweg 21, wordt Naschoolse opvang geboden aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Pimmetje biedt opvang aan kinderen van verschillende scholen in Leiden en Oegstgeest.

Er zijn 4 groepen bij NSO Pimmetje

  • De Bengels & De Binkies voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, zij spelen op de gehele beneden etage.
  • De Kanjers voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, zij spelen op de gehele eerste etage.
  • De Spetters voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, zij spelen op de gehele tweede etage.
  • Gedurende schoolweken zijn wij open vanaf het moment dat de kinderen uit school komen tot 18.30 uur. In vakantieweken bieden wij kinderopvang van 8.00-18.00 uur.

Pimmetje biedt ook reguliere dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar aan de Rijnsburgerweg 140 te Leiden.

Wat zeggen ouders over NSO Pimmetje?

“NSO Pimmetje hebben we uitgezocht toen Raven nog hoog en droog in de buik zat. Het gesprek met Esther Stokkel voelde meteen al heel plezierig, vertrouwd. De keuze voor Pimmetje was dan ook snel gemaakt.
Toen Raven 2,5 maand jong was, ging ons dametje voor het eerst voor het ‘echie’. Dat was bij de Ernies op de Rijnsburgerweg. Lieve juffies, oog voor de persoonlijke behoeften van ons meisje en een eigen bedje in de slaapkamer met videocontrole. Heel fijn. Net als de dagelijkse gesprekjes aan het begin en eind van de dag. Raven bleef altijd zonder tranen achter en ging ook altijd weer happy mee naar huis. Een geruststellende gedachte als je net weer gaat werken.
Een sprongetje in de tijd, want Raven is inmiddels 6,5 jaar en een trotse derdegroeper die tegenwoordig op woensdag- en vrijdagmiddag bij Pimmetje is. Het ophalen van school is altijd een feestje: mee met ‘Bakfiets-Tanja’, zoals ze haar noemen. Op naar het ‘nieuwe’ pand, dat in 2011 helemaal in het nieuw gestoken is voor de NSO. Compleet met meiden- en jongenskamer, gymzaal en grote achtertuin. Een soort Villa Kakelbont nieuwe-stijl! Ik vond het zelf heel leuk om met andere ouders te helpen om kasten en tafels in elkaar te zetten en al het speelgoed een plek te geven. De saamhorigheid die ook daar ontstond, is kenmerkend voor het Pimmetje-gevoel: een grote familie met aandacht en zorg voor elkaar, waarbij iedereen welkom is!
Leuk zijn ook de activiteiten die georganiseerd worden. Het grote Zomerfeest, de verjaardag van de juffen, Paaseieren zoeken, Sinterklaas. De schoolvakanties met een extra leuk programma: schatzoeken op het strand, het bos in, naar de speeltuin, naar Schiphol, knutselen, schminken en dansen. De meiden van Pimmetje zijn creatief en verzinnen altijd weer iets nieuws. Hoewel er ook zeker aandacht is voor rustig spelen en huisregels die het voor iedereen leefbaar en gezellig houden. Een fijn tweede thuis dus.”

Ga naar de site van de dagopvang.
Lees verder op de site van de Naschoolse opvang

.

.

.


.

.

ervaringen bso leiden
“Voordat Fien (6) en Cato (5) naar school gingen, twijfelden wij over naschoolse opvang. Het beeld dat wij hadden: een plek waar uitgebluste kinderen de wijzers van de klok vooruit zitten te kijken. Het was dan ook met enige terughoudendheid dat we om een rondleiding bij Pimmetje vroegen. De scepsis was op de begane grond al verdwenen. Eenmaal op de bovenste verdieping aangekomen, keken we elkaar aan en zeiden enthousiast: ‘Wát een leuke plek. Dit kun je je kind bijna niet onthouden.’
Nu, ruim twee jaar later, blijkt het positieve gevoel dat ons bij die eerste rondleiding overviel nog elke dag te worden waargemaakt. NSO Pimmetje is een plek waar elk kind zichzelf kan en mag zijn. De vele ruimtes die er zijn, zijn er niet voor de show, maar worden volop gebruikt. Hoe vaak moeten we Cato niet uit het atelier plukken of staat ze nog te dansen in de gymzaal? Of kunnen we Fien niet vinden, omdat ze verdiept in een boek tussen de leefkussens in de ‘bibliotheek’ ligt of lekker buiten aan het spelen is? De vakanties zijn een feest. Meestal vragen Fien en Cato weken vóór de vakantie al of we via mail het programma al gekregen hebben. Want elke vakantie krijgt een thema en daar worden de activiteiten op aangepast. Dan trekken ze er in de bakfiets of met de bus op uit naar de bibliotheek, het bos of het museum. Zo krijgt de vakantie óók voor de ‘thuisblijvers’ een heel feestelijk tintje.
De medewerkers van NSO Pimmetje staan op vaste dagen op vaste groepen en dat is wel zo overzichtelijk voor de kinderen. Voor de ouders is de opvallende zorgvuldigheid van alle leidsters een grote plus – het rustige gevoel dat ze in goede handen zijn als je zelf op je werk zit, is goud waard. En meer dan dat: onze meiden zijn dol op hun ‘juffen’. Ze mogen zichzelf zijn, lekker spelen als ze daar de energie voor hebben, of even uitblazen als het een lange dag was op school. Natuurlijk vinden ze het (gelukkig en meestal) ook fijn als wij ze weer komen ophalen, maar de wijzers van de klok vooruit kijken is er bij Fien en Cato niet bij op Pimmetje. “

“Nadat Julian 4 jaar lang een ‘Pino’ is geweest bij de dagopvang van Pimmetje, werd hij een Binkie en later een Kanjer bij de NSO. Ook hier heerst het echte Pimmetje-gevoel van betrokken leidsters die met je meedenken en die de kinderen altijd voorop hebben staan. Wat ik vooral heel bijzonder vind, is de activiteiten die ze doen met de kinderen in de vakanties! Van musea, tot molen de Valk, het strand of het bos, ze draaien er hun hand niet voor om….Vanaf dag één dat wij bij Pimmetje zijn, laat ik Julian achter met alle vertrouwen die ik heb in het professionele team! De hygiëne wordt goed nageleefd en dat vind ik heel prettig. Net als de duidelijke regels die er zijn, zeker na alle ellende die er een paar jaar geleden in de media was. Bij NSO Pimmetje is er een open communicatie en een hele prettige sfeer! Het gebouw van de NSO is waanzinnig! Er is een atelier, themakamer, veel speelgoed, een voetbalkooi… voor elke leeftijd is er wat! Na bijna 7 jaar bij Pimmetje, ben ik nog steeds enorm tevreden en zeg ik vaak tegen andere ouders dat het een echte aanrader is!”